Årets arkæologiske sommerskole

Harvard Sommer skole

Årets arkæologiske sommerskole starter

Fra den 10. til den 28. juni 2024 har Samsø besøg af ti studerende fra Harvard University, som deltager i et sommerskole program om vikingetid. På Samsø skal flere af dem for første gang deltage i en arkæologisk udgravning under kyndig vejledning af arkæologer fra Moesgaard Museum.

Udgravningen vil i år finde sted ved Tønnesminde nær Ballen. På lokaliteten er der igennem udgravninger i 2014-2017 fundet flere grubehuse og andre anlæg fra vikingetiden med bl.a. keramik, metalgenstande og dyreknogler fra tidlig vikingetid sammen med tegn på, at stedet har forbindelse til de grave, som blev fundet ved Ballen færgehavn i 2014.

Vi holder åben udgravning den 25. og 26. juni, hvor alle interesserede kan komme og møde de studerende og deres undervisere, og høre mere om den udvalgte lokalitet og fund.

Sommerskoleprogrammet er lavet i samarbejde mellem Harvard University, Aarhus Universitet og Moesgaard Museum. Det ledes af Stephen Mitchell, professor i vikingetid og skandinavisk middelalder ved Harvard University samt Daniel Dalicsek, arkæolog ved Moesgaard Museum.

Sommerskolen i vikingestudier har siden sin begyndelse været særdeles populær, hvilket også er blevet opdaget af avisen USA Today, der har den på top-7 over de mest unikke studieprogrammer i udlandet.

 

Fotografiet er fra en tidligere Harvard-udgravning ved Endebjerg.