Brundby Stubmølle

Brundby Stubmølle er en af de 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark. Dendrokronologiske prøver har vist, at den er, om ikke den ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i landet.

Hvornår stubmøllen er bygget, ved man ikke, men i 1600-tallet stod den på øen Endelave. I 1683 blev den solgt til Samsø og genopstillet på ”Dansebjerg” syd for Brundby.

I 1817 blev møllen flyttet og opstillet på sin nuværende plads på Kolhøj, hvor den fungerede indtil 1939.

 

 

I 1965 begyndte man at istandsætte den da stærkt forfaldne mølle. I 1983 overtog et møllelaug pasningen og fremvisningen af møllen.

 

 

Åbningstider
Juni-juli-august: mandag og torsdag kl. 13 - 16

 

Entré

Voksne: 20 kr.

Børn: gratis

Kontant eller på MobilePay på nummer: 360020

 

Kontaktoplysninger er: 

Skriv til stubmollenbrundby@gmail.com eller kontakt Samsø Museum. 

Find Brundby Stubmølle på Facebook her

 

Bliv en del af Møllelauget ved Brundby Stubmølle!

Som medlem af møllelauget kan man vælge at være meget aktiv og deltage i vedligeholdelsen og formidlingen af møllen. Man kan også vælge at fungere som rent støttemedlem. Det er op til en selv i forhold til kræfter, tid og lyst. Vi er taknemlige for den støtte, vi kan få.  

Som en del af møllelauget får man gratis adgang til møllen de dage, der er arrangementer. Man bliver også inviteret med, når møllelauget afholder arrangementer specielt for medlemmer. Udover det får man stemmeret til generalforsamling og mulighed for at være med til at bestemme, hvordan vi forvalter en så unik kulturarv som Brundby Stubmølle på bedst mulig vis. 

 

Tilmelding og betalingsoplysninger

Det koster 100 kr. for et årskontingent

Det koster 500 kr. for et firmakontingent (fradragsberettiget)

Der kan indbetales på kontonummer: 6260 1276975

Husk at skrive ind i feltet ved overførslen, hvem pengene kommer fra, og ring eller send en mail med dine kontaktoplysninger, så du kan modtage informationer, når der sker noget i lauget m.m.