Brundby Stubmølle

Brundby Stubmølle er en af de 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark. Dendrokronologiske prøver har vist, at den er, om ikke den ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i landet.

Hvornår stubmøllen er bygget, ved man ikke, men i 1600-tallet stod den på øen Endelave. I 1683 blev den solgt til Samsø og genopstillet på ”Dansebjerg” syd for Brundby.

I 1817 blev møllen flyttet og opstillet på sin nuværende plads på Kolhøj, hvor den fungerede indtil 1939.

 

 

I 1965 begyndte man at istandsætte den dengang stærkt forfaldne mølle. I 1983 overtog et møllelaug pasningen og fremvisningen af møllen.

Find Brundby Stubmølle på Facebook her.

 

Åbningstider
Fra den 19. juni til den 31. august: Åben hver mandag og torsdag fra kl. 13 - 16

 

Entré

Voksne: 30 kr.

Børn: gratis

Grupper: Kr. 250

Grupper kan booke fremvisning ved at kontakte Johannes Strøm på telefon 23264711 eller jstrom@mail.dk       

 

Kontaktoplysninger

Telefon 23264711 eller jstrom@mail.dk     

 

 

 

Bliv en del af Møllelauget ved Brundby Stubmølle

Som medlem af møllelauget kan man vælge at være meget aktiv og deltage i vedligeholdelsen og formidlingen af møllen. Man kan også vælge at fungere som rent støttemedlem. Det er op til en selv i forhold til kræfter, tid og lyst. Vi er taknemlige for den støtte, vi kan få.  

Som en del af møllelauget får man gratis adgang til møllen de dage, der er arrangementer. Man får stemmeret til generalforsamlingen og mulighed for at være med til at bestemme, hvordan vi forvalter en så unik kulturarv som Brundby Stubmølle på bedste vis. 

 

Tilmelding til støtteforeningen:

Det koster 100 kr. for et årskontingent

Det koster 500 kr. for et firmakontingent (fradragsberettiget)

Der kan indbetales på kontonummer: 9570 12726589

Husk at skrive ind i feltet ved overførslen, hvem pengene kommer fra, og ring eller send en mail med dine kontaktoplysninger, så du kan modtage informationer, når der sker noget i lauget m.m.