Fotografisk særudstilling om Samsø

Oplev Samsø Museums udstilling Jordfast i det nyrenoverede Godsmejeri fra 1911. 

JORDFAST er et fotografisk portræt af Samsø skabt i samarbejde med den italienske kunstfotograf Luca Berti.

Læs mere om udstillingen her.

 

 

Kalender

Særudstilling om Thorkild Bjørnvigs tid på Samsø

Den danske forfatter Thorkild Bjørnvig, som ikke mindst er kendt for sin relation til Karen Blixen, tilbragte de sidste godt 30 år af sit liv på Samsø.

Thorkild Bjørnvig kom på Samsø fra slutningen af 60erne og flyttede fast til øen i 1973. Han flyttede til Samsø, fordi han ville have arbejdsro og komme nær ved havet, ved planeterne og stjernerne. Familien fik derfor bygget et afsidesliggende hus i Nordby Bakker med udsigt til havet.

På Samsø Museum kan du lige nu opleve særudstillingen "Kun grønne høje og havet - Thorkild Bjørnvig på Samsø." Udstillingen består af tekst, lydindspilninger, private fotografier og enkelte af Bjørnvigs personlige ejendele. Desuden kan man se en portrætfilm om forfatteren produceret af fotografen Morten Bo i 1974, som er indspillet på Samsø.

Museet har udgivet en bog med Bjørnvigs digte fra Samsø. Bogen kan købes i museumsbutikken. 

 

 Læs mere her.

Mini udstilling om Historiske Haver i den skønne museumshave ved Museumsgården i Tranebjerg, som til dagligt passes af et frivilligt havehold.

Museet og de frivillige har igennem længere tid arbejdet på udstillingen ”Historiske haver,” som handler om nogle af de vigtigste planter, som fandtes i haverne på Samsø i 1800-tallet, og som har været helt afgørende for samsingernes sundhed, velvære og – for nogle – velstand..

 

Udstillingen er støttet af Samsø Fonden.

Kom og lav din egen æblemost på Samsø Museum lørdag d. 28. september og lørdag d. 5. oktober kl. 10.30-15.30.


Har du et stort æbletræ i haven, så kom forbi museet og lav din egen æblemost. Så har du sunde velsmagende vitaminer til efterår og vinter.

 

 

Pris: Almindelig billet til museet. 70 kr. for voksne. Gratis for børn op til 18 år.
Du kan købe flasker til din æblemost på museet til 10 kr. pr. stk.
Det skal I huske:
Skyl æblerne hjemmefra og medbring en kniv til afskæring af råd på æblerne. Pletter og skurv er ok.

Det er en god ide at have nogle krus med, så man kan smage på mosten undervejs. Det smager fantastisk!

Du kan også medbringe ting til at give smag og farve: en revet rødbede giver lyserød most, ingefær giver smag til mosten.
Du skal selv skylle kværne, presse og presseklæder grundigt efter brug. Ellers sætter den søde æblesaft sig fast og ødelægger presse og kværn. Vi instruerer de af jer, der ikke har prøvet det før.
Af 25 kilo æbler får man ca. 15–20 liter most.
Fremgangsmåde:
Start med at kværne de rene æbler i den elektriske kværn. De kværnede æbler lægges derefter i stofposen indeni presseren. Låget/toppen sættes på og så starter presningen. Saften begynder at flyde ud af æblerne, allerede inden man begynder at presse pladerne sammen. Nybegyndere kan presse 30-40 kg æbler i timen. Øvede noget mere.
God fornøjelse!