På Samsøs årlige gammeldags marked kan du lytte til lokale musikere, smage på traditionelle samske lækkerier, eller lade børnene få sig et godt grin ad markedets klovn.


Igen i år har Samsø Museum og Museumsforeningen fornøjelsen af at byde unge og gamle til ‘Gammeldags marked,’ den sidste weekend i juli.

På markedet vil en række dygtige folk demonstrere gamle håndværks- og håndarbejdsteknikker.

En sildemester vil ryge sild på stedet, der vil være håndmadder til de sultne og ikke mindst kan man smage en sand symfoni af hjemmegjort bagværk - herunder den klassiske samske æblekage.   

Man kan læske sig med the, kaffe, saft eller øl. Der er sågar mulighed for at smage et lille bæger af årets håndbryggede markedsdram, der har trukket på lokale urter eller frugter.

Slutteligt er det en oplagt mulighed for at besøge Samsø Museums fine museumsgård, hvor man kan udforske hverdagslivet på en samsk skipperbondegård i midten af 1800-tallet.

Kalender

Udendørs storvask på gammeldags manér.

Samsø Museum har en del ældre tekstiler, som trænger til at blive vasket. Men vi vil gerne have en flok børn til at hjælpe os. Der skal hentes vand til zinkbaljerne, sæbespånerne piskes og så skal tøjet ellers gnubbes rene på de gamle vaskebrætter, inden vi kan hænge tøjet til tørre i museumshaven.

Imens børnene arbejder, kan voksne købe en kop kaffe og en lun vaffel i vores vaffelbod. Det anbefales at medbringe tørt skiftetøj til børnene.  

Arrangementet er en del af 'Levende museum', som finder sted hver torsdag i skolernes sommerferie. 

Tidspunkt: Torsdag den 1. august fra kl. 13-16.