JORDFAST

Vær med til at fejre Samsø Museums nye særudstilling og bogudgivelse JORDFAST, når vi holder reception fredag den 21. maj.  

JORDFAST er et fotografisk portræt af Samsø skabt i samarbejde med den italienske kunstfotograf Luca Berti. Læs mere om udstillingen her.

Til receptionen vil Luca Berti fortælle mere om sit feltarbejde på Samsø og der kan købes en signeret version af bogen til særpris.   

Deltagere til receptionen bedes melde sig til på kontakt@samsoemuseum.dk eller tlf. 86592150. Deltagelse kræver coronapas eller et negativt testresultat. 

Til gengæld vil der være masser af snacks og bobler.

 

Kalender

Tag med Harald Sørensen på vandring igennem Ørbys historie.

Her kan man høre om Ørbys storhedstid, da der i år 1900 var ca. 600 indbyggere i landsbyen - lige så mange som i Tranebjerg. Foruden landarbejdere var der 12 gårde, forretninger, skole, søndagsskole, Indre Mission, polske sæsonarbejdere og mange foreninger.

Kirken og landsbyen fremstår i dag stort set intakt og udgør en enestående historie om fællesskabet i en dansk landarbejderlandsby. Udover landsbyvandringerne tilbyder Haralds Sørensen to foredrag om Ørby Kirke. 

 

 

Landsbyvandringer: mandag den 21. juni, tirsdag den 29. juni, onsdag den 7. juli, torsdag den 15. juli, fredag den 23. juli og tirsdag den 10. august. Alle vandringer starter kl. 19. 

Kirkeforedrag: lørdage den 26. juni og lørdag den 7. august med start kl. 15.00.

 

Deltagerbetaling: 25 kroner. Studerende og unge under 18 år er gratis.  

Mødested: Ørby Kirke 

 

Pop-up grøntsagstorv

Samsø kaldes ”Danmarks Køkkenhave” og med god grund. Det milde klima og den lange tradition for dyrkning af grøntsager har gjort øen til et af de steder i landet, hvor der produceres de allerbedste råvarer.

Kvalitetsfornemmelse og stolthed manifesteres hver dag året rundt af øens mange landmænd, der stræber efter den fuldkomne smag.

I forbindelse med råvarefestivalen vil der være et pop-up råvaretorv ved Samsø Museum i Tranebjerg. Her samles de samske råvarer, i sæson, midt på festivalspladsen. Alt strutter af friskhed!

 

Mere information følger. 

Til fods igennem en af Danmarks største og bedst bevarede landsbyer

Erik Ruus vil fortælle om Nordbys udvikling fra middelalderen og op til vore dage, med længere nedslag på klokketårnet, gadekæret og de gamle huse. Efter et kig ind i en firlænget gård afsluttes på det gamle posthus og bibliotek. To ture er aldrig ens, men som regel krydres vandringerne med pudsige historier om skipperbønder, kålgårdsstykker og byggeskik.

Landsbyvandringen i Nordby tager cirka halvanden time. Man mødes ved Klokketårnet i Nordby og går derfra i fælles flok.

Tidspunkt: Alle onsdage fra den 30. juni og til og med onsdag den 4. august.  Vandringerne starter klokken 19.00. 

Deltagerbetaling:

40 kroner / 20 for børn og unge under 18 år

 

 

Oplev Brundbys historie til fods

Hans Haarmark vil på denne vandring fortælle historien om Brundby helt tilbage fra middelalderens bondesamfund og op til nutidens boligby. Han vil slå ned på blandt andet stjerneudskiftningen sidst i 1700-tallet og så byens storhedstid fra 1850-1950, hvor aktivitet fra håndværkere og virksomheder prægede landsbyen.

 

Tidspunkt: Tirsdag den 13. juli kl. 19. Tilmelding er ikke nødvendigt. 

Mødested: Brundby Hotel. 

Deltagerbetaling: 20 kroner