Første foredrag i rækken om Samsøs stenalder

Den 23. februar inviteres alle til foredrag om Samsøs stenalder på Samsø Sognegård.

 

På Samsø er der i generationer fundet og opsamlet massevis af oldsager fra stenalderen under markarbejde – i sin tid bag den hestetrukne plov, under lugningen mellem afgrøderne og siden på rystesoldet i den moderne kartoffeloptager. Også ivrige fritidsarkæologer har gennem tiden gennemtravet øen efter oldsager, mens andre igen blot tilfældigt er faldet over et heldigt fund.

I dag ligger mange af disse oldsager rundt i vindueskarme, under sofaer, i kommoder og sommetider i kassevis i udhuse og lader. De private oldsagsfund bærer en værdifuld arkæologisk viden i sig. En spændende og unik historie om stenalderens udvikling på en ø, afgrænset af hav på alle sider og lige midt i Danmark. Men denne historie bliver tabt for evigt, hvis ikke det i tide lykkes at få kortlagt oldsagernes nøjagtige fundsteder og nedskrevet vigtige detaljer omkring fundene.

Samsø Museum og Moesgaard har derfor i tæt samarbejde med Samsø Museumsforening lagt en plan for at forsøge at redde oplysningerne fra de mange fund i de private gemmer og få foldet deres historie om Samsøs stenalder ud.

 

Foredraget bliver det første i en række. Flere informationer følger.