På Samsøs årlige gammeldags marked kan du lytte til lokale musikere, smage på et godt udvalg af samsk hjemmebag og prøve de mange sjove aktiviteter i tivolivognene.


Igen i år 2020 har Samsø Museum og Museumsforeningen fornøjelsen af at byde unge og gamle til ‘Gammeldags marked,’ den sidste weekend i juli.

På markedet vil en række dygtige folk demonstrere gamle håndværks- og håndarbejdsteknikker.

En sildemester vil ryge sild på stedet, der vil være håndmadder til de sultne og ikke mindst kan man smage en sand symfoni af hjemmegjort bagværk - herunder den klassiske samske æblekage.   

Man kan læske sig med the, kaffe, saft eller øl. Der er sågar mulighed for at smage et lille bæger af årets håndbryggede markedsdram, der har trukket på lokale urter eller frugter.

Slutteligt er det en oplagt mulighed for at besøge Samsø Museums fine museumsgård, hvor man kan udforske hverdagslivet på en samsk skipperbondegård i midten af 1800-tallet.

Kalender

Vikinger indtager Kanhavekanalen

I kristi himmelfartsferien slår en gruppe vikinger lejr ved Kanhavekanalen - den 500 meter lange menneskeskabte kanal, som blev anlagt i den spæde vikingetid. 

Her vil samsinger og vikinger tilknyttet Moesgaard Museum give et levende indblik i livet på Samsø for over 1000 år siden

Besøgende vil kunne prøve kræfter med vikingernes redskaber, gå på opdagelse i datidens smage og dufte, se gutefår blive slagtet og i det hele taget opleve denne fascinerende periode på nært hold. 

Der kan købes vikingemad og mjød på pladsen.   

Vikingetræffet arrangeres i samarbejde med Samsø Naturskole. 

 

Tidspunkt: Fredag den 22. maj og lørdag den 23. maj fra kl. 10-16

Deltagergebyr: 60 kroner for voksne/gratis for børn.

Billetten giver adgang til Samsø Museum samme dag. 

 

 

Foto: Moesgaard Museum