På Samsøs årlige gammeldags marked kan du lytte til lokale musikere, smage på et godt udvalg af samsk hjemmebag og prøve de mange sjove aktiviteter i tivolivognene.


Igen i år 2020 har Samsø Museum og Museumsforeningen fornøjelsen af at byde unge og gamle til ‘Gammeldags marked,’ den sidste weekend i juli.

På markedet vil en række dygtige folk demonstrere gamle håndværks- og håndarbejdsteknikker.

En sildemester vil ryge sild på stedet, der vil være håndmadder til de sultne og ikke mindst kan man smage en sand symfoni af hjemmegjort bagværk - herunder den klassiske samske æblekage.   

Man kan læske sig med the, kaffe, saft eller øl. Der er sågar mulighed for at smage et lille bæger af årets håndbryggede markedsdram, der har trukket på lokale urter eller frugter.

Slutteligt er det en oplagt mulighed for at besøge Samsø Museums fine museumsgård, hvor man kan udforske hverdagslivet på en samsk skipperbondegård i midten af 1800-tallet.

Kalender

Vær med til at tilberede grønt fra haven og marken, når vi får besøg af det rullende cykelkøkken

I pinsen får vi besøg af Sambiosens rullende cykelkøkken. Igennem to timer vil vi finde grønne lækkerier rundt på gården – både de dyrkede; Kartofler og krydderurter, men også de vilde spiselige planter, som vokser i marken, og som vi normalt bekæmper som ukrudt.

Vi inviterer børn og voksne med i hele processen – fra indsamling, til tilberedning, til smagning.  

Det kræver en almindelig adgangsbillet til Fredensdal at deltage. 

 

Tidspunkt: Lørdag den 30. maj fra kl 9-12.

Adresse: Husmandsstedet Fredensdal, Vestermarksvej 20, Vesterløkken

 

Læs mere om Fredensdal her.

Vær med til at tilberede grønt fra haven og marken, når vi får besøg af det rullende cykelkøkken

Alle lørdage i skolernes sommerferie får vi besøg af Sambiosens rullende cykelkøkken. Igennem to timer vil vi finde grønne lækkerier rundt på gården – både de dyrkede; Kartofler og krydderurter, men også de vilde spiselige planter, som vokser i marken, og som vi normalt bekæmper som ukrudt.

Vi inviterer børn og voksne med i hele processen – fra indsamling, til tilberedning, til smagning.  

Det kræver en almindelig adgangsbillet til Fredensdal at deltage. 

 

Tidspunkt: Alle lørdage fra den 4. juli til og med den 8. august fra kl 9-12.

Adresse: Husmandsstedet Fredensdal, Vestermarksvej 20, Vesterløkken

 

Læs mere om Fredensdal her.