Samsø Museum

Din indgang til Samsøs historie

Samsø Museum ligger i et tidligere godsmejeri fra 1911. Godsmejeriet fungerer som centrum for museets aktiviteter og besøgssteder. Her kan man købe billet til museets udstillinger, se en kort introduktionsfilm om Samsøs historieog man kan se en udstilling om Samsø i vikingetiden. 

Og så er det her aktiviteten HistorieUniverset har til huse, hvor de lidt større børn kan gå på opdagelse i Samsøs fascinerende historie fra oldtidens jættestuer til 1800-tallets forsvarsanlæg under Englandskrigene. 


I museumsbutikken, der ligger i mejeriets gamle "Skummesal", findes et rigt udvalg af bøger for både børn og voksne om Samsø, vikingetid og naturoplevelser. 

Derudover har vi et udvalg af lokalproduceret kunsthåndværk: Vi har bl.a. keramik, håndpustet glas, tekstiler i økologisk hør og skærebrætter af lokalt træ.   

I  sommerhalvåret fungerer mejeriet som turistkontor i weekenderne.  

Det gamle godsmejeri blev oprindeligt blev kaldt ”Brattingsborg,” og er opført af greve C.F. Danneskiold-Samsøe i 1911. I 1935 overgik det til andelsmejeri under navnet ”Andelsmejeriet Tranebjærg”, der blev solgt i 1965. 

Samsø Museum overtog bygningen i 1996. 

 

Åbningstider
1. maj – 31. oktober alle dage fra kl. 10-16

 

Entré:
Entré til Samsø Museum og Samsø Museumsgård: 60 kr.
Grupper (min. 12): 50 kr. 
Børn og unge under 18 år: gratis 

 

Adresse

Museumsvej 5, Tranebjerg