Ny bogudgivelse

Kun grønne høje og havet - digte fra Samsø af Thorkild Bjørnvig

Samsø Museums nye bog, "Kun grønne høje og havet - Digte fra Samsø af Thorkild Bjørnvig", indeholder mere end 40 af Bjørnvigs digte med relation til Samsø samt en række private fotografier. Vi inviterer til reception på Godsmejeriet fredag den 8. april kl. 14.

Fandt ro på Nordsamsø

Forfatteren Thorkild Bjørnvig kom på Samsø fra 1966 og flyttede fast til øen med sin familie i 1973. Fra huset på Tornbjerg fik Bjørnvig al den ro, han søgte, og han kunne herfra sætte kronen på sit meget omfattende forfatterskab.

Samsø kom til at spille en central rolle i hans sene værker, og det er netop denne forbindelse imellem Samsø og digtningen som bogen ”Kun grønne høje og havet” belyser.

Bogen er skabt i samarbejde med Thorkilds yngste søn, Thore Bjørnvig, som har forfattet bogens efterord. Han giver heri et unikt indblik i Thorkild Bjørnvig som menneske, ligesom der offentliggøres en række private fotografier fra familiens liv på Tornbjerg. Bogen sætter Thorkild Bjørnvigs forfatterskab i et nyt lys, og vi håber med den at kunne vise, hvad det var, Bjørnvig søgte og fandt på Samsø.

Aktiviteter om Bjørnvig

I løbet af foråret vil der blive afholdt både et foredrag og to vandringer i Nordby Bakker anført af Thore Bjørnvig, ligesom Samsø Museumsforening inviterer til temadage om Bjørnvig i september.

Til receptionen byder vi på lidt snacks og bobler, imens bogen præsenteres af museumsleder Naja Kjærgård Laursen og Thore Bjørnvig. Bogen vil denne eftermiddag kunne købes til særpris.

Bogreception:

Fredag den 8. april kl. 14