Samsø Vikingetræf

Til sommer rejser Samsø tilbage til vikingetiden. Kom med på Danmarks hyggeligste vikingemarked og lad dig suge tilbage i tiden.

 

Har du altid drømt om at skyde med bue og pil, lave fladbrød over bål mens vikinger går omkring dig, fortæller sagn og brygger mjød? Så kom med til Samsø Vikingetræf.

Den 12. – 14. juli kommer vikinger fra hele landet til øen. De vil sætte telte og boder op og bebo pladsen. Nogen vil lave glasperler i en perleovn, andre pileflet eller smede værktøj. Vikingekrigerne fremviser våben og fortæller om kamp og krig i vikingetiden, og der vil være vikingemusik med bandet Virelei. 

På Pladsen vil man kunne deltage i forskellige aktiviteter - i alt fra bueskydning til at hjælpe en bensmed med hendes håndværk. Der vil være mulighed for at købe mad og drikke, og Nordic Tellers vil fortælle vikingernes sagn og sagaer.

I vikingetiden var Samsø, grundet sin gode position midt imellem Jylland, Sjælland og Fyn, et vigtigt mødested og handelsplads for de søfarerne vikinger. Samsø er derfor det oplagte sted for et vikingetræf. Kom med og oplev denne fascinerende periode på nært hold.

 

Tid: Den 12. - 14. Juli. Alle dage kl. 10-16. 
Pris: 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn over 3 år.
Sted: Samsø Museum på Museumsvej 10 i Tranebjerg.