Æbledage i Museumsgården

Kom og lav din egen æblemost den 1. og 8. oktober

Most dine egne æbler, når vi fejrer æblet med gammeldags æblepresning i Museumsgården.

Æblemost er et godt vitamintilskud til den lange vinter. Saften kan fryses ned, og efter optøning kan den holde sig ca. 5 dage i køleskab.

 

Du kan købe flasker til din æblemost på museet eller medbringe dine egne.

 

 

Det skal du huske:

 

  • Skyl æblerne hjemmefra og medbringe en kniv til afskæring af råd på æblerne. Pletter og skurv er ok.
  • Det er en god ide at have nogle krus med, så man kan smage på mosten undervejs. Det smager fantastisk!
  • Du kan også medbringe ting til at give smag og farve: en revet rødbede giver lyserød most, ingefær giver smag til mosten.
  • Du skal selv skylle kværne, presse og presseklæder grundigt efter brug. Ellers sætter den søde æblesaft sig fast og ødelægger presse og kværn. Vi instruerer, de af jer, der ikke har prøvet det før. 

 

Af 25 kilo æbler får man ca. 15–20 liter most. 

 

Tidspunkt: Lørdag den 1. og lørdag den 8. oktober fra kl. 10.30-14.

Adresse: Samsø Museumsgård, Museumsvej 10 i Tranebjerg

Pris: Almindelig billet til museet. 70 kr. for voksne. Gratis for børn op til 18 år.