Kun grønne høje og havet

Særudstilling om Thorkild Bjørnvig

Den danske forfatter Thorkild Bjørnvig, som ikke mindst er kendt for sin relation til Karen Blixen, tilbragte de sidste godt 30 år af sit liv på Samsø.

På Samsø Museum kan man opleve særudstillingen "Kun grønne høje og havet - Thorkild Bjørnvig på Samsø," som sætter fokus på Bjørnvigs tid på Samsø. Udstillingen er en undersøgelse af, hvordan øen inspirerede hans forfatterskab og består af tekst, lydindspilninger, private fotografier og enkelte af Bjørnvigs personlige ejendele. Desuden kan man se en portrætfilm om forfatteren produceret af fotografen Morten Bo i 1974, som er indspillet på Samsø.

 

 

Bog med Bjørnvigs Samsø-digte

I foråret 2022 udkom Samsø Museums nyeste bog, "Kun grønne høje og havet - Digte fra Samsø af Thorkild Bjørnvig". Bogen indeholder mere end 40 af Bjørnvigs digte med relation til Samsø samt en række private fotografier. 

Samsø kom til at spille en central rolle i hans sene værker, og det er netop denne forbindelse imellem Samsø og digtningen som bogen ”Kun grønne høje og havet” belyser.

Bogen er skabt i samarbejde med Thore Bjørnvig, som har forfattet bogens efterord. Han giver heri et unikt indblik i Thorkild Bjørnvig som menneske, ligesom der offentliggøres en række private fotografier fra familiens liv på Tornbjerg. Bogen sætter Thorkild Bjørnvigs forfatterskab i et nyt lys, og vi håber med den at kunne vise, hvad det var, Bjørnvig søgte og fandt på Samsø.

Bogen kan købes i museumsbutikken.