Vandring i Bjørnvigs fodspor

Oplev Thorkild Bjørnvigs hjem og faste gårute i Nordby Bakker

Den danske forfatter Thorkild Bjørnvig, som ikke mindst er kendt for sin relation til Karen Blixen, tilbragte de sidste godt 30 år af sit liv på Samsø.

Vandring i Bjørnvigs fodspor

Samsø Museum arrangerer i samarbejde med Thore Bjørnvig, Thorkild Bjørnvigs yngste søn, en helt unik vandring i Nordby Bakker. Vandringerne begynder ved Bjørnvigfamiliens hus på Tornbjerg, hvorfra vi vil gå en rundtur i Nordby bakker og opholde os ved nogle af de steder, Thorkild Bjørnvig ofte kom, eller som han har skrevet om i sine digte.

Thore Bjørnvig vil fortælle anekdoter og læse op undervejs fra den nyudgivne bog ”Kun grønne høje og havet – digte fra Samsø af Thorkild Bjørnvig”. På den måde vil man på vandringerne få et unik indblik i Thorkild Bjørnvigs liv på Samsø.

Der vil være to vandringer på 3,5 km i roligt tempo med pauser undervejs.

Og så en vandring for dem, der ikke kan gå helt så langt, på ca. en halv kilometer, hvor man går fra parkeringspladsen ved Issehoved 39 og op til familiens hus.

 

Tidspunkt:

Onsdag d. 28. juni og onsdag d. 5. juli. kl. 10-12 - længere vandring på 3.5 km i kuperet terræn

Tirsdag d. 4. juli fra kl 10-11 - besøg ved huset på Tornbjerg og udkig fra bakker tæt ved huset.

Pris: 100 kr. for de lange vandringer og 60 kr. for den kortere tur.

Betales kontant eller via mobilpay.

 

Sted: Vi mødes ved p-pladsen ved Issehoved 39, Samsø.

 

Særudstilling på Samsø Museum

På Samsø Museum kan man desuden opleve særudstillingen "Kun grønne høje og havet - Thorkild Bjørnvig på Samsø." Udstillingen består af tekst, lydindspilninger, private fotografier og enkelte af Bjørnvigs personlige ejendele. Desuden kan man se en portrætfilm om forfatteren produceret af fotografen Morten Bo i 1974, som er indspillet på Samsø.

 

 

Bog med Bjørnvigs Samsø-digte

Den 1. maj 2022 udkom Samsø Museums nyeste bog, "Kun grønne høje og havet - Digte fra Samsø af Thorkild Bjørnvig". Bogen indeholder mere end 40 af Bjørnvigs digte med relation til Samsø samt en række private fotografier. 

Samsø kom til at spille en central rolle i hans sene værker, og det er netop denne forbindelse imellem Samsø og digtningen som bogen ”Kun grønne høje og havet” belyser.

Bogen er skabt i samarbejde med Thore Bjørnvig, som har forfattet bogens efterord. Han giver heri et unikt indblik i Thorkild Bjørnvig som menneske, ligesom der offentliggøres en række private fotografier fra familiens liv på Tornbjerg. Bogen sætter Thorkild Bjørnvigs forfatterskab i et nyt lys, og vi håber med den at kunne vise, hvad det var, Bjørnvig søgte og fandt på Samsø.