Thorkild Bjørnvig på Samsø

Ny særudstilling om en af Danmarks største digtere - åbner i Anton Rosen Huset fredag den 3. september

 

Den danske forfatter Thorkild Bjørnvig, som ikke mindst er kendt for sin relation til Karen Blixen, tilbragte de sidste godt 30 år af sit liv på Samsø.

Thorkild Bjørnvig kom på Samsø fra slutningen af 60erne og flyttede fast til øen i 1972. Han har beskrevet, at han flyttede til Samsø, fordi han ville have arbejdsro og komme nær ved havet, ved planeterne og stjernerne. Familien fik derfor bygget et afsidesliggende hus i Nordby Bakker med udsigt til havet. Parallelt med bosætningen på Samsø tog hans forfatterskab en miljøpolitisk drejning – måske inspireret af kvaliteterne ved det fredede landskab på Samsøs nordø.

 

 

 

Udstillingen ”Thorkild Bjørnvig på Samsø” giver et indblik i forfatterens liv og forfatterskab, med fokus på årene på Samsø. Udstillingen er produceret af Samsø Museum med væsentlige bidrag fra Bjørnvigs familie. Udstillingen består af tekst, lydindspilninger, private fotografier og enkelte af Bjørnvigs personlige ejendele. Desuden kan man se en portrætfilm om forfatteren produceret af fotografen Morten Bo i 1974, som er indspillet på Samsø.

 

I forlængelse af udstillingsreceptionen vil Samsø Biograf holde lokal premiere på Bille Augusts nye filmatisering af Bjørnvigs bog ”Pagten,” som omhandler Bjørnvigs relation til Karen Blixen. Billetter til filmforestillingen købes i biografen.

 

Udstillingsreception: Fredag den 3. september kl 14.30 i Anton Rosens Hus
Fremvisning af 'Pagten':  Fredag den 3. september kl 16.00 i Samsø Biograf