Efterårsferie på Samsø Museum

Fire bud på spændende museumsoplevelser i oktober

Den 1. november lukker Samsø Museum ned for besøgende og tager fat på vinterens udstillings- og registreringsarbejde. Men inden da sker der en masse på museet – ikke mindst i efterårsferien. 

 

Her kommer fire bud på spændende museumsoplevelser til efterårsferien: 

 

1) Særudstilling med kant

Samsø Museum har siden maj haft fornøjelsen af at huse udstillingen ‘Hjem - fra Syrien til Samsø,’ som med udgangspunkt i tre forskellige syriske familier bosat på Samsø undersøger, hvad det vil sige at føle sig hjemme, og hvordan man skaber sig et hjem langt væk hjemmefra efter at have været på flugt fra krigens rædsler. 

Udstillingen kan opleves alle dage fra klokken 10-16. 

 

2) Landlig idyl på Fredensdal

Efterårsferien byder også på muligheden for at opleve Husmandsstedet Fredensdal fra 1904, som stadig står stort set som da gårdens sidste ejer, Eduard Kjeldmann overtog det fra sine forældre i 30’erne. Her kan man komme helt tæt på de gamle landracedyr – geden Mads, hesten Jokum eller smågrisene født i foråret.

Fredensdal har åbent mandag den 15., onsdag den 17. og torsdag den 18. oktober fra klokken 10-12. 

 

3) På opdagelse i HistorieUniverset

HistorieUniverset er et unikt læringslaboratorium for de lidt større børn (fra cirka 8 år), og er åbent alle hverdage i efterårsferien. I den mørke og stemningsfulde fortællehule kan børnene høre sagn fra vikingetiden, inden de skal ud og bygge Kanhavekanalen eller måske en jættestue i miniformat. Bag HistorieUniverset står et hold garvede frivillige formidlere, som står klar til at fortælle og igangsætte børnene med de praktiske eksperimenter.

Åbent fra mandag til fredag i hele uge 42 med opstart klokken 11.

  

4) Nordby Gl. Posthus og Bibliotek

Biblioteket i Nordby er det kulturelle anker på Nordøen. I et interiør fra 1930erne kan man låne bøger, gå på internettet eller sætte sig i en hyggelig læsekrog. Bygningen fungerede tidligere som både bibliotek og posthus, sidstnævnte ophørte dog i 2014. Rundt på væggene fortælles igennem billedserier om både bygningens, postvæsenets og bibliotekets historie på Samsø.

Biblioteket er åbent alle mandage fra klokken 13-15 og torsdage fra klokken 15-17.