Kartoffelferie på FRedensdal

I uge 42 skal vi sanke kartofler - og vi har brug for jeres hjælp!

 

I de gode gamle dage var børnene en vigtig arbejdskraft i familien, og derfor var det ganske besværligt for folk på landet, da undervisningspligten blev indført i 1855. For forældrene kunne dårligt klare kartoffelhøsten alene.

I 1899 opfandt man derfor efterårsferien, eller kartoffelferien, som den blev kaldt. Her skulle man ikke hygge sig og drikke varm kakao – men derimod give børnene tid til at sanke kartofler i marken. Det er der nok ikke mange danske børn, der kan forestille sig i dag, men på Fredensdal kan vi hjælpe jer lidt på vej. 

I uge 42 skal vi nemlig have gravet kartofler op, og vi har brug for jeres (børns) hjælp.

Tag en spand med ud i marken, og så skal der ellers graves. De mindste børn kan få lidt hjælp af forældrene. Hvis I vil have kartoflerne rene og fine, så må I selv skrubbe dem. Når det hårde arbejde er overstået, inviterer vi jer med rundt om bålet, hvor der vil være et par hyggelige kartoffelaktiviteter. I får udleveret et lille 'aktivitetskit', så I selv kan lave kartoffeltryk eller skrumpehoveder ud af nogle af jeres kartofler. 

Resten af jeres kartofler tager I med hjem og spiser. 

Vi sørger for, at hver familie kan sidde for sig, og at de redskaber, I skal benytte, er afsprittede inden brug.

 

 

Tidspunkt: Tirsdag, onsdag og torsdag i uge 42 fra kl. 9-12.

Adresse: Fredensdal, Vesterløkken 20

Entre: 50 kroner for voksne, 20 kroner for børn fra tre år. Derudover koster det 20 kroner at få en spand med ud i marken; de kartofler man graver op, får man med hjem.

 

Vi har derudover åbent alle tirsdage og lørdage fra kl. 9-12 i hele oktober - dog uden kartoffelaktiviteter.