Projekter

Her finder I oplysninger om både gennemførte og planlagte projekter ved Samsø Museum og Moesgaard Museum på Samsø.

Udgravning i samarbejde med Harvard University

 

I perioden fra mandag d. 19. juni til og med torsdag d. 6. juli vil der for fjerde år i træk være arkæologisk udgravning af en boplads fra vikingetiden på Tønnesminde (Nørreskiftevej 9, Samsø). Moesgaard Museum står for udgravningen, som har deltagelse af 13 studerende fra Harvard University i USA og deres leder, professor Stephen Mitchell.  Universiteter i USA har en lang tradition for at udbyde et væld af forskellige sommerkurser og emnet for dette er vikingetidsstudier, der ud over tre ugers udgravning rummer fem ugers undervisning ved Aarhus Universitet.

 

Foto: Her ses et foto fra sommerskoleudgravningen på Tønnesminde i 2015, hvor de studerende er i gang med udgravningen af et såkaldt grubehus (en slags værkstedshytte) fra vikingetiden.

 

Udgravning af fem middelalderlige voldsteder

 

Fra 2008 til 2012 samarbejdede Samsø Museum med Nationalmuseet, Moesgaard Museum og Kulturstyrelsen, om udgravningen af Samsøs fem middelalderlige voldsteder.

Mens vi venter på den endelige publikation om undersøgelsernes resultater, kan de fem udgravningsrapporter læses her:

 

Gl. Brattingsborg 2008

 

Vesborg 2009

 

Bisgård 2010

 

Hjortholm 2011

 

Blafferholm 2012 

 

Den endelige publikation om alle fem udgravninger lanceres ved en reception på Samsø Museum lørdag den 10. februar 2018, kl. 13.00.