Da Samsø kom på museum

Særudstilling i anledning af at Samsø Museumsgård bliver 100 år i 2017.

I år er det 100 år siden, Samsø Museumsgård blev bygget.

Fra at idéen om et museum først opstod i 1896, gik der 21 år til virkeliggørelsen af det. Museumsgården blev indviet 9. november 1917.

Historien om tilblivelsen af Samsø Museumsgård er historien om et lokalsamfund, der gennem samarbejde, vilje og opfindsomhed finder vej fra idé til virkelighed. Det er historien om et fællesskab, der ikke lader sig kyse af, at første verdenskrig raser og som følge deraf ændrer dagligdagen med spritnye reguleringer og stramninger på de daglige fornødenheder. Det er ikke mindst en historie, der synes genkendelig og kendetegnende for Samsø som lokalsamfund både før og nu.

Denne historie om museets tilblivelse og de forhold, det voksede frem under, fortælles i den helt nye jubilæumsudstilling ”Da Samsø kom på museum”.

Reception i anledning af 100-års jubilæumsudstillingen ”Da Samsø kom på museum”:

Tid: 22. juni, kl. 13.30-15.30

Sted: Museumsvej 10, Tranebjerg